10.12.13

Geelikynsistä

Sain tämän vuoden alussa synttärilahjaksi pyytämäni geelikynsien tekoon tarvittavat välineet. En käynyt mitään kurssia tms. geelien teosta, kaiken mitä tiedän(luulen tietäväni) geelikynsien teosta olen oppinut lähinnä netistä ja ihan vaan kokeilun avulla. En siis luultavasti aio täällä blogissa julkaista mitään ohjeita geelien käytöstä, koska en halua vahingossakaan kertoa kenellekkään väärää "oppia" :)
Aloitin geelikynsien teon siis tammikuussa, ja ekat kynnet tein tippien avulla. Huomasin kuitenkin aika äkkiä, että muoteilla kynnen pituuden rakentaminen olisi enemmän mulle mieluista. Muottien käyttöä jouduin opettelemaan aika kauan. Nyt sekin sujuu jo paremmin, varsinkin itselleni tehtynä. Muille muottien asettaminen tuottaa vielä välillä hankaluuksia!
En ole ikinä ollut "lapio"mallisten kynsien suurin fani, ja inspiroiduinkin valtavasti eri julkkiksilla(esim. Lana Del Rey& Rihanna) tänä vuonna nähdyistä stiletto-mallisista kynsistä.
Ekoja muoteilla tekemiäni geelikynsiä. Kynnen muodon rakentaminen selvästi aika hukassa vielä :)
Geelikynsien teossa tykkään siitä, miten paljon mahdollisuuksia se avaa kynsienlaitossa. Kun yksi kynsi katkeaa, sen kasvamista ei tarvitse odotella kuukausikaupalla tai lyhentäää muita nysiksi. Muoto ja pituus ovat ihan itse päätettävissä. Sekin on mukavaa, että kynnet ovat edustuskunnossa ilman jokapäiväistä lakkaamista. 
Ekat vähän erikoisemmat geelit ! Nää on jo musta vähän överit nyt jälkeenpäin katsottuna .. :D 

Geeleissä on myös huonot puolensa. Mulle varmaan suurin on se, että iso kynsilakkakokoelmani jää aika vähälle käytölle geeleillä. Toki geelienkin päälle on mahdollisuus lakkailla, mutta se kuluttaa niitä. 
Yksi asia mistä en yhtään pidä geelien teossa, on viilamispöly. En yhtään pidä ajatuksesta sen hengittämisestä, ja se menee vaatteille ja ympäri huonetta. 
Näissä kynsissä olen lakannut geelien päälle normaalilla kynsilakalla.
 Olen tottunut lakkaamaan kynsiä useasti ja vaihtamaan aina niitten tyyliä, ja välillä minua tympikin katsella samoja kynsiä monta päivää putkeen. Jos kynnet oli koristeltu , oli niiden päälle lakkaaminen hankalaa. Lopulta yleensä päädyin vain huoltamaan kynnet uuteen uskoon, johon taas meni paljon enemmän aikaa kuin vain lakkauksen vaihtamiseen menisi.
Leopardistiletot ! 
 Yksi juttu, mitä inhoan geeleissä on se, jos kynsi katkeaa. Se sattuu (!!!!) ja jos ei ole mahdollisuutta korjata sitä samantien, on katkennut kynsi ruman näköinen. Sama juttu geelien ilmaantumisessa, jota mulle kävi aika usein koska a)en ole ammattilainen ja b)lakkailin geelien päälle liian ahkerasti.
Kynnet, jotka tein ylppäreihini :)
  Jos vertaa vaikka noita ylläolevia ylppärikynsiäni ekan kuvan kynsiin, on mun mielestä ainakin jotain kehitystä tapahtunut. Voin myös kertoa, että pysyvyys oli näissä ihan eri luokkaa kuin mitä se oli aloittaessa. En vieläkään ole sillä tasolla mihin tässä haluaisin päästä. Kynsien suhteen olen perfektionisti, ja esim. ylläolevan kuvan pikkurillin muoto häiritsee mua suunnattomasti!

Viimesimmät geelit, mitä olen itselleni tehnyt. 
 Nyt mulla on ollut geeleistä taukoa noin 4kk, ja näitä kuvia katsellessa ja tätä kirjoittaessa tuli kyllä noita pitkiä kynsiä vähän ikävä..! Laitoin Cesarsshoppiin tilaukseen vähän tarvikkeiden täyttöä, ja ajattelin vähän pidentää kynsiäni sitten kun ehdin kunnolla, viimeistään joulun välipäivinä. Ajattelin kuitenkin tälläkertaa pitää geelit vain alla vahvistamssa ja pidentämässä kynttä, ja lakkailla päälle normaaliin tapaan.


1 kommentti:

Cricsu C kirjoitti...

Ihania kynsiä. :3 Mä odotan niin innolla sitä päivää kun saan oman aloituspakettini :)
www.polisandbigdreams.blogspot.com