29.5.14

Geelikynnet muoteilla

Mulla on ollut niin mielikuvitukseton olo kynsien kanssa viimeaikoina + ei kauheasti aikaa laittaa edes kynsiä että päätin pitkästä aikaa tehdä geelikynnet itselleni. Lisäksi piti vähän virkistää muistia näiden tekemisestä, kun olen tällä viikolla parit ylppärikynnet lupautunut tekemään.
En siis ole oppinut tätä mistään koulusta, en ole ammattilainen vaan todellakin pelkkä amatööri. Lähinnä Youtube+blogit+yritys ja erehtyminen toiminut oppimisen välineinä .
Aikaa mulle menee geelikynsien tekemiseen ihan vaihtelevasti 2-4 tuntia. Itselleni tehdessä menee aina kauemmin kun olen omien kynsien suhteen tosi tarkka ja lisäksi yleensä katson tyyliin Netflixiä samalla, jolloin tekeminen on tietenkin hitaampaa. Sitten tietenkin kun tekee muille niin voi laittaa toisen käden kynsiä sillä aikaa kun toiset on uunissa.  Aika riippuu tietenkin myös siitä, millaisia kynsiä on tekemässä, samoin se kenelle kynsiä on tekemässä. Joillakin on niin kaareva kynsipeti että muotin asettaminen hermoja raastavaa, kun taas joillakin se tuntuu asettuvan ihan itsekseen. Samoin vaikeampaa on laittaa muottia ihan nysäksi pureskeltuihin kynsiin. Ihanne olisi ehkä pari milliä vapaata reunaa jonka alle muotin saa helposti.
Tosiaan, teen kynnet aina muotilla. En tykkää tippien jättämästä reunasta ja olen kokenut, että kynnet murtuu helpommin jos alla on tippi. Muotilla muoto on vapaammin päätettävissä.
 Tässä vähän kuvaa siitä mitä kaikkea käytän kynsien tekemiseen. Viiloja on neljällä eri karheusasteella + alemmassa kuvassa oikealla näkyvä Schollin sähköinen viila johon voi vaihtaa eri päitä.
Uunista en osaa sanoa sen enempää kuin että se on UV-uuni neljällä lampulla, ja siinä on ajastin joko 120sek, 180sek tai 30min. Se tuli geelikynsien aloituspakkaukseni mukana.

Erilaisia geelejä tilaan yleensä MiMaxilta tai Cesarshopista. Näitä Mimaxin halpisgeelejä oon käyttänyt paljon, ja ne on mielestäni ihan toimivia. Varsinkin pohjageeli ja 1-vaihegeeli on hyviä hintaansa nähden. Toisaalta tuosta valkoisesta geelistä en tykkää ollenkaan. Cesarsilta mulla on tällä hetkellä Millenium-geeli joka on tosi jäykkää ja siksi hyvää kun se ei valu. Toisaalta tämä ei myöskään tasoitu itsekseen juuri yhtään eli pitää työstää ja viilata ettei jää möykkyjä. Seuraavaksi ajattelin ostaa jonkun vähän löysemmän geelin, esim Huoltogeelin Cesarsilta.

Puhdistusaineena mulla on tällä hetkellä Nailfixin, ja muotit Cesarsin perhosmuotteja. Perhoset on mun ehdottomat suosikit, ne saa hyvin paikalleen ja ne myös pysyy paikalla.
Lakkapullon näköisissä purkeissa 2 ekaa vasemmalta on geelilakkoja, ja 3 oikealla Nail prep, primer ja päällysgeeli.
 Muita juttujaa mitä pöydälläni on aina kun teen kynsiä. on tietty siveltimet, sitten kynsinauhatyökalu, puutikku ja puhdistuslappuja. CD-levyä käytän geelien sekoittelualustana.

Näihin kynsiin tein muoteilla tipin sekoittamalla valkoista ja kirkasta geeliä että saisin luonnollisen sävyisen valkoisen.
 Ihan hyvät näistä mielestäni tuli ainakin ottaen huomioon varmaan puolen vuoden tauon geelien tekemisessä.  En nyt laittanut mitään koristeita geelin alle niin voin vaihtaa helpommin niitä.

Ei kommentteja: